A iaşi-i ítélőtábla jogsértőnek nyilvánította és elrendelte több lehallgatási jegyzőkönyv és egy tanúvallomás kizárását Dumitru Buzatu volt Vaslui megyei tanácselnök elleni vádiratból. Így ezek nem használhatók fel bizonyítási eszközként a vesztegetés elfogadásával gyanúsított politikus elleni eljárás során.

A bírák egyúttal döntöttek a politikus elleni büntetőper felfüggesztéséről. A korrupcióellenes ügyészségnek (DNA) öt napja van arra, hogy az illegálisnak nyilvánított bizonyítékok törlésével átírja a vádiratot, vagy pedig kérje a bíróságtól a dosszié visszaküldését a nyomozás folytatása érdekében. Erről november 15-én dönt a bíróság.

Dumitru Buzatut tavaly szeptemberben őrizetbe vették a korrupcióellenes ügyészek. Előzőleg átkutatták az autóját, amelynek csomagtartójában 1,25 millió lejt találtak egy táskában. Az ügyészek szerint az összeget csúszópénzként kapta egy cégvezetőtől, akinek cserében megígérte, hogy a megyei önkormányzat kifizeti a vállalata által végzett útfelújítási munkálatok ellenértékét. A politikus azt nyilatkozta, a pénzt kölcsönkérte az illetőtől, akiről később kiderült, hogy az ügyészség fedett ügynökeként működött.