Az izraeli hadsereg a Hezbollah ellen Libanonban indított szárazföldi hadműveletének kiterjesztésére figyelmeztetett, valamint otthonaik azonnali elhagyására kérte ma a déli országrész több mint húsz, az ENSZ által kijelölt ütközőzónán kívül eső településének lakóit. Az izraeli erők közlése szerint a hét eleje óta Libanon-szerte mintegy 200, a Hezbollah hadi infrastruktúráját képző célpontra mértek csapást.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) mai jelentése szerint az előző nap 28 egészségügyi dolgozó vesztette életét Libanonban, miközben három tucat egészségügyi intézményt zártak be az ország déli részén, Bejrútban pedig öt kórházat kiürítettek.

Ali Hamie libanoni közlekedési miniszter arról számolt be, hogy egy izraeli légitámadás péntek reggel a masznai határátkelőnél elvágta azt a főutat, amelyen az elmúlt tíz napban több mint 300 ezren menekültek Szíriába Libanonból az egyre fokozódó támadások elől. Az izraeli hadsereg előző nap azzal vádolta a Hezbollahot, ezen az átkelőn keresztül jut hozzá katonai felszerelésekhez.

Az ország válságstábjának jelentése szerint szeptember vége óta 1,2 millió embernek kellett elhagynia otthonát Libanonban.