Nagy a valószínűsége, hogy Izrael megölte a Hezbollah vezérét egy bejrúti bombatámadásban. Az első közlések szerint a légicsapásban nem csak Hassan Naszrallah, hanem kijelölt utóda, Hasem Szafiedi is életét vesztette. A Fox News megerősítette, hogy a támadás célpontja a szervezet első számú vezetője volt. A libanoni állami biztonsági szervek eddig annyit közöltek, hogy nem tudnak kapcsolatba lépni a Hezbollah vezérkarával.

Izrael tegnapi bejrúti légicsapása bizonyítja, hogy nem törődik a közte és a Hezbollah közötti tűzszünet elérését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel – jelentette ki Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, miután az izraeli hadsereg az Iránból támogatott Hezbollah síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Dahíja városrészben. Izrael északi részére lőtt ki rakétákat a Hezbollah, miközben Izrael folytatja támadásait Libanonban, Bejrút külvárosai térségében – közli az AFP.

A siita iránpárti mozgalom közlése szerint támadásai az észak-izraeli Kabri kibucot célozták meg válaszként Izrael barbár támadásaira a városok, falvak és civilek ellen Libanonban. Az izraeli hadsereg a délelőtt újabb bombázásokról számolt be ezúttal a kelet-libanoni Bekaa völgyében.