Már 569-nél jár a halálos áldozatok száma a bejrúti hivatalos közlések szerint. Firasz Abiad libanoni egészségügyi miniszter bejelentette: az izraeli légitámadásokban életét vesztettek között legkevesebb 94 nő és 50 gyerek van.

Az izraeli légierő vadászgépei tegnap négy hullámban támadták a libanoni síita szervezet állásait, mintegy 1600 Hezbollah-célpontot semmisítve meg Dél-Libanonban és a Bekaa-völgyben. Nem maradt el a Hezbollah válasza sem, tegnap több száz rakétát lőttek ki Észak-Izraelre, és támadásai egyre nagyobb hatókörűek.

A nemzetközi aggodalom ellenére is minden bizonnyal ugyanilyen intenzitással fog folytatódni az Észak Nyilai kódnevet viselő izraeli hadművelet. Dani Danon izraeli ENSZ-nagykövet szerint Izrael nem készül szárazföldi offenzívára az északi szomszédja ellen, de egyelőre a kemény fellépés zajlik.

Az Izraeli Védelmi Erők, az IDF ugyanakkor szórólapokon szólította fel a libanoniakat, hogy maradjanak legalább egy kilométer távolságra minden olyan épülettől, amelyben a Hezbollah fegyvereket tárol. A menekülés így továbbra is hatalmas káoszt okoz Libanonban. Az izraeli vezetők hangsúlyozzák, nem Libanon, nem az ország népe, hanem a Hezbollah ellen háborúznak, ugyanakkor azt is egyértelművé tették, hogy minden civil ingatlant, lakóházat lebombáznak, ahová a szervezet rakétakilövőket, fegyvereket telepített vagy amelyek alá alagutat ástak.