• La Institutul Balassi din București va fi prezentat, astăzi, volumul ”E vremea să porţi cercei şi alte poeme” de Doina Ioanid, apărut în traducere în limba maghiară la Editura Lector în 2019. Cartea va fi prezentată în prezența autoarei şi a traducătorul volumului în limba maghiară, LÖVÉTEI LÁZÁR László. Discuția va fi moderată de GÁLFALVI Ágnes, directoarea Editurii Lector. Volumul cuprinde poeme alese ale lui Doina Ioanid.
• Un grup de locuitori ai comunei Ditrău (județul Harghita) a pornit o campanie, pe Facebook, în scopul boicotării unei brutării din localitate care a angajat doi meșteri proveniți din Sri Lanka. Grupul amenință cu acțiuni de protest și cere îndepărtarea „imigranților” din localitate.
• INTERVIU cu LÁSZLÓ Dezső, preşedintele Asociaţiei Colegială Apáczai Csere János din Cluj Napoca despre activitatea asociației socio-culturale în cei 30 de ani de când există această organizație.
• INTERVIU cu FEKETE Réka secretar artistic-producție la compania de Teatru de Cameră din Arad și jurnalistul JÁMBOR Gyula, distinși recent cu Premiul Kölcsey. Premiul, înființat în anul 2004 de Asociația Culturală Kölcsey din Arad, este înmânat în fiecare an pentru două personalități care prin activitatea lor servesc comunitatea maghiară și îmbogățesc viața culturală și artistică a orașului Arad.
• Matematiciana SOÓS Anna a fost realeasă coordonatorul liniei maghiare de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Dintre cei 379 de profesori titulari şi reprezentanţi ai studenţilor, 284 au votat, iar 194 dintre aceştia au sprijinit-o pe Soós Anna care a câştigat pentru cea de-a treia oară încrederea liniei maghiare.
• Sibienii sunt așteptați până pe 5 februarie 2020 să voteze Sibiul în competiția European Best Destinations 2020, care concurează în acest an alături de destinații turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik.
• Preşedintele Klaus Iohannis a conferit, luni, decoraţii unor supravieţuitori romi ai Holocaustului şi unor entităţi, context în care a afirmat că pericolul revenirii atitudinilor xenofobe şi antisemite este mereu prezent, iar România ar trebui să continue progresele înregistrate în ultimii ani.
• Festivalul anual al Uniunii Maghiare de Teatru din 2021 va avea loc la Timișoara, capitala culturală europeană – au anunțat organizatorii la încheierea festivalului de anul acesta.