• 22 ianuarie, Ziua Culturii Maghiare: În anul 1989 a fost aleasă această zi pentru că KÖLCSEY Ferenc în anul 1823 pe 22 ian. a finalizat manuscrisul poeziei intitulate „Himnusz”, care a devenit, din 1844, textul Imnului Ungariei.
– Declarația Ambasadorului Ungariei la Bucureşti, ZÁKONYI Botond, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.
– INTERVIU cu KÓSA András László, directorul Institutului Balassi din București despre seria de evenimente dedicate Zilei Culturii Maghiare. Astfel, astăzi de la ora 19.00, va fi vernisatăe xpoziţia ambulantă Zsolnay World Tour, care prezintă obiecte de artă antice şi produsele actuale ale celei mai vechi fabrici de porţelan din Ungaria, Zsolnay Porcelán Manufaktúra Zrt. Vernisajul va fi umat de un concert în memoria dirijorului și compozitorului Ludovic BÁCS, născut acum 90 de ani (n. 19 ianuarie 1930 – d. 30 iunie 2015).
– De Ziua Culturii Maghiare, la Târgu Mureş, continuă Maratonul de lectură cu tema „Poveşti târgumureşene – poveşţi, poezii, istorie despre Târgu Mureş”, care a avut startul de Ziua Culturii Naționale.
• REPORTAJ realizat, ieri seara, la Ambasada Ungariei din Bucureşti unde a fost înmânat lui Lucian Boia distincția Crucea de cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei în semn de recunoaştere a activităţii deosebite desfăşurate ca istoric, precum şi a întregii opere prin care contribuie în mod semnificativ la îmbunătăţirea relaţiilor dintre poporul maghiar şi român.
• INTERVIU cu pedagogii LÁZÁR Gyöngyvér (RO) și GARAMVÖLGYI György (HU) despre metoda comunicării nonviolente introdusă și aplicată de 10 ani într-o școală din Ungaria (Școala Generală din Bak). Este vorba despre un mod de interacțiune pe care elevii și profesorii folosesc zilnic.