Az eltűnt tinédzser családja nemzetközi szakértőkkel is megvizsgáltatná azt a DNS-mintát, amelyet a Gheorghe Dincă udvaráról származó maradványokból vettek.

A közvélemény jelentős része és a család is kételyekkel fogadta a törvényszéki orvostani intézet vizsgálatainak eredményét. A közösségi és a sugárzott médiában megszólaló kommentátorok és egyszerű állampolgárok emlékeztettek, hogy az elmúlt napokban az ügyben megszólalt szakértők mindegyike kizárta, hogy egy holttestet el lehet hamvasztani olyan körülmények között, ahogyan azt a gyanúsított állítólag vallotta.

Alexandra Măceșanu nagybátyja, Alexandru Cumpănașu egy Facebook-bejegyzésében gyanúsnak nevezte azt is, hogy a csontmaradványok mellett talált arany ékszerek nem olvadtak el. Ezzel arra utalt, hogy az arany olvadáspontja 1.064 Celsius fok, miközben az emberi test elhamvasztásához több mint 1400 fokra van szükség, következésképp egy elégett holttest mellett nem maradhatnak épen arany ékszerek.

Korábbi hírek szerint egyébként a gyanúsított udvarán talált maradványok azonosítását célzó genetikai (DNS) vizsgálat előzetes eredményét jövő hétre ígérték.