Ministerul Apărării Naţionale dezminte faptul că documentaţia tehnico-economică privind realizarea celor 50 de cruci din cimitirul „Valea Uzului” ar fi fost întocmită prin grija ministerului. Anterior Primăria Dărmăneşti susţinuse că studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au fost plătite şi elaborate de minister.
Un studiu efectuat de istoricul militar Sándor Magyarosi, după compararea surselor publice, româneşti şi maghiare, cu privire la cimitirul din Valea Uzului, atrage atenţia că trei dintre cei şapte soldaţi care au fost listaţi ca fiind români, cu nume şi prenume, în comunicatele Oficiului Naţionale pentru Cultul Eroilor, nu au servit în armata română, iar cu privire la ceilalţi patru, încă nu au fost făcute publice date.
Organizatorul principal şi fondatorul Mera World Music Festival, András Bethlendi, a anunţat că anul acesta, pe lângă artişti maghiari şi români, vor urca pe scenă trupe israeliene, mexicane, poloneze, greco-turco-britanice şi norvegiene. Cunoscut şi ca „festivalul de şură”, Mera Worls Music Festival va avea loc în perioada 1-4 august la Mera, localitate aflată în centrul zonei etnografice Călata.
Episcopul romano-catolic Áron Márton, fost deţinut politic în timpul comunism, a fost cel mai urmărit om de către Securitate: în arhivele CNSAS există pe numele său 236 de volume de stenograme care totalizează peste 80 de mii de pagini. Detaliile se regăsesc într-un volum apărut cu titlul Condamnat la ascultare, sub semnătura istoricului Mihaly Nagy, fost director adjunct al Arhivelor Naţionale.
Instagramm nu va mai contoriza like-urile pentru „a-i scăpa pe utilizatori de presiune”. În prezent, utilizatorii aplicaţiei de partajare a fotografiilor pot vedea sub fiecare poză numărul exact al aprecierilor. De acum înainte, va apărea doar mesajul: „şi altora le-a plăcut această imagine”. Psihologii susţin că platformele media şi presiunea de a căuta permanent aprecierea semenilor zdruncină stima de sine şi induc un sentiment de inadecvare, mai ales în rândul tinerilor.