Sikerült azonosítani a brüsszeli Zaventem reptéren öngyilkos merényletet elkövető két férfit, és elfogták a harmadik, szökésben levő merénylőt is. Az öngyilkos robbantók – egy testvérpár ? a 27 éves Khalid és a 30 éves Brahim el-Bakraui, aki Brüsszelben élt, és bár korábban volt dolguk a rendőrséggel, nem volt közük a terrorizmushoz.

A két öngyilkos robbantó a poggyászaiba rejtette a pokolgépeket, amelyeket a csomagszállítón tolva hoztak működésbe. A két fivér harmadik társa, a 25 éves Najim Laachraoui volt, aki ugyancsak a csomagszállítóra rakta a táskáját, de ő pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet. A harmadik gyanúsított még mindig szökésben van.

A repülőtér után a brüsszeli metróban is robbanás történt tegnap. A belga rendőrség a metróban robbantó öngyilkos merénylők után nyomoz. Valószínüleg ők is ott voltak a brüsszeli nemzetközi repülőtéren a robbantás előtt.

A hivatalos adatok szerint a merényleteknek 31 halottja és mintegy 250 sebesültje van.

Négy romániai sérült is van, egyikük kiskorú ? közölte a román külügyminisztérium. Három személyt kórházban ápolnak, a negyediket már kiengedték.