Két feltételezett bűntársával együtt őrizetbe vették ma hajnalban a hatóságok Laura Crişant, a robbantásos merénylettel meggyilkolt aradi üzletember lányát minősített emberölés, rongálás és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének gyanújával.

A legfőbb ügyészség mai közleménye szerint 2021. május 27-én a nő két feltételezett bűntársa beszerzett egy házi készítésű bomba detonálására alkalmas, mobiltelefonnal vezérelhető eszközt. A robbanótöltettel ellátott szerkezetet Ioan Crişan autójába helyezték, és május 29-én reggel távirányítással felrobbantották, amikor az üzletember kihajtott egy aradi szupermarket parkolójából. A férfi a helyszínen meghalt, a gépkocsi megsemmisült.

Ügyészségi források szerint az üzletember lánya azért tervelte ki apja meggyilkolását, mert megtudta, hogy ki akarja tagadni őt az örökségből, és a volt sógorára készül hagyni a vagyonát.

Ioan Crişannak halipari érdekeltségei voltak. Az Aradtól néhány kilométerre levő, 22 medencéből álló haltenyészetén afrikai harcsákat nevelt.