A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Nicolae Ciucă  kijelentette, hogy a liberálisok megszakították a politikai párbeszédet a Szociáldemokrata Párttal (PSD), de továbbra is kormányon maradnak „őrködni a demokrácia és a szabadság fölött”. A B1 Tv-nek nyilatkozó politikus kifejtette: a választásokig hátralévő hetekben a PNL gondoskodni akar arról, hogy a PSD nem nyúl hozzá az egységes adókulcshoz, nem avatkozik be az igazságszolgáltatásba, és nem osztogatja preferenciálisan a költségvetési pénzeket. Ciucă közölte azt is, hogy a PNL kijelölt egy csoportot a kormányzattal kapcsolatos problémák megoldására. Ennek tagja a liberális miniszterelnök-helyettes, a párt főtitkára és az összes liberális miniszter.

Sorin Grindeanu, a PSD első alelnöke ironikusan reagált a liberális pártelnök nyilatkozatára. Kijelentette, hogy szerinte maga Ciucă sem érti, hogy mit akart mondani. Lényegében azt mondta, hogy „nem megy ki a konyhából, hanem közelebb lép a húsosfazékhoz”. Grindeanu szerint a liberálisokat majd helyre teszik a választók két hónap múlva. A két koalíciós partner között azt követően alakult ki vita, hogy a liberálisok és a szociáldemokraták vetélytársak az év végi parlamenti és elnökválasztáson, ezért a szabadelvűek igyekeznek elhatárolódni a koalíciós partnerüktől. Kilépni azonban a kormányból bonyolult lenne a nemzetközi helyzetre való tekintettel, ezzel ugyanis politikai válságot idéznének elő.

Elena Lasconi, az ellnzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke bejelentette, hogy pártja bizalmatlansági indítványon dolgozik, és felszólította a liberálisokat, legyen bátorságuk, és írják alá ők is. Az USR egyedül aligha terjesztheti be az indítványt, az elfogadására pedig még annál is kevesebb az esély.