Heves összecsapást vívott egymással a novemberi választások előtti egyetlen televíziós vitán a két amerikai elnökjelölt, Donald Trump és Kamala Harris.

A republikánus és a demokrata jelölt kölcsönösen hazugsággal vádolta egymást, ellentmondtak egymásnak és támadást intéztek a másik ellen minden olyan kérdésben, amelyben ellentétes nézeteket vallanak. Kamala Harris és Donald Trump, akik még soha nem találkoztak egymással szemtől szemben, a Philadelphiában rendezett televíziós vitát pillanatok alatt a gazdaságról, az abortuszról, a bevándorlásról és a külpolitikáról szóló, gyakran sértő hangvételű összecsapássá változtatták.

Kamala Harris jobban teljesített a tegnapi vitán – derül ki a két amerikai elnökjelölt tévévitáját követően végzett CNN-felmérésből. A válaszadók 63 százaléka szerint Harris került ki győztesen a vitából, míg 37 százalék szerint Donald Trump nyerte a szópárbajt. A televíziónézők a non-verbális kommunikációra is figyeltek: többségük szerint Donald Trump került gyakrabban védekező helyzetbe, Kamala Harris volt az, aki diktálta a vita ritmusát és több ízben is sikeresen provokálta ellenfelét, aki így leginkább az eddigi tetteit volt kénytelen magyarázni, ahelyett, hogy a jövőbeni terveiről beszélt volna. A vitát követően Donald Trump azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy nem hiszi, hogy lesz folytatása a tegnapi televíziós szócsatának, ezzel szemben Kamala Harris azt mondta, hogy októberben ismét szívesen vitázna ellenfelével.