Másodszor szervezik meg szeptember 14. és 22. között a nagyszebeni Ars Sacra fesztivált. A programban kiállítások, szakrális séták, előadások, koncertek és konferencia is szerepel – tájékoztatnak a szervezők.

A nagyszebeni Híd Egyesület által szervezett fesztivál különlegessége, hogy hat különböző felekezetű történelmi egyház – római katolikus, görög katolikus, református, evangélikus, ortodox, zsidó – összefogásával valósul meg. A tavalyi, háromnapos rendezvény sikere után idén jóval gazdagabb lett a program – írták a szervezők. A fesztiválon kilenc nap alatt tíz kiállítást láthatnak az érdeklődők, ezek egyike a Szent László legenda erdélyi templomokban található ábrázolásait, egy másik a szakralitás jelenlétét mutatja be a modern művészetben. A szervezők külön napot is szentelnek az egyes felekezeteknek, amikor azok kulturális műsorait, szakrális tereit lehet megtekinteni.

Szeptember 21-én az evangélikus-lutheránus székesegyházban orgonamaratonnal ünneplik az újonnan felújított Sauer-orgona használatba vételét, ahol neves orgonaművészek, többek között a kolozsvári Erich Türk is fellép.

Az igazság békét teremt mottóval hirdetett Ars Sacra fesztivál részletes programja az Ars-sacra.ro honlapon érhető el.