Elfogadta a kormány az idei parlamenti választások menetrendjéről szóló határozatokat. E szerint harminc nappal a december elsejére kitűzött parlamenti választások előtt, november elsején kezdődik és november 30-án ér véget a választási kampány. Választási szövetségeket szeptember 10-ig lehet bejegyezni, a belföldi jelöltlisták leadásának, illetve a független jelöltek regisztrációjának határideje október 17-én jár le. A szenátusi és képviselőházi választások előkészítésére és lebonyolítására 878 millió lejt irányzott elő a kormány.

A külföldi választókerületben induló jelöltek névsorát legalább két héttel korábban, október 2-ig le kell adni. A külföldön élő román állampolgároknak idén is két nap – november 30-a és december 1-e – áll a rendelkezésére, hogy leadják voksukat. A külföldön élő román állampolgárok október 17-ig kérhetik a votstrainatate.ro weboldalon, hogy a külföldi lakcímükről levélben szavazhassanak.

Az államelnök-választás menetrendjét még július végén elfogadta a kormány: az első fordulót november 24-én, a másodikat december 8-án tartják.