Logikus lépés Marcel Ciolacu miniszterelnök tegnapi bejelentése, miszerint versenybe száll az államelnöki tisztségért – nyilatkozta az RMDSZ elnöke. Kelemen Hunor úgy véli, a szociáldemokrata pártelnök biztosan bejut a második fordulóba, ahol Elena Lasconi lehet az ellenfele. Kelemen Hunor rámutatott: Elena Lasconi lehet a meglepetés 2024-ben. Rendelkezik a szükséges emberi és belső erőforrásokkal ahhoz, hogy a második helyen végezzen.

Kelemen Hunor elmondta: ahogyan a Szociáldemokrata Párt, a Metsétek meg Romániát Szövetség és az AUR is az elnökét indítja az államfőválasztáson, vélhetően a Nemzeti Liberális Pártnak is Nicolae Ciucă lesz a jelöltje. Kelemen Hunor hozzátette: most mindenki arra vár, hogy a NATO főtitkárhelyettese, Mircea Geoană jelentse be, indul-e az elnökválasztáson. Az RMDSZ szeptember 6-án nevesíti az államfőjelöltjét – mutatott rá Kelemen Hunor.

Marcel Ciolacu miniszterelnök, szociáldemokrata pártelnök szándékát a közösségi oldalán közzétett videón tette nyilvánossá. Ezt megelőzően hangüzenetet küldött a párt helyi szervezeteit vezetőknek, amelyben tájékoztatta őket a szándékáról.