A felújítás alatt álló Pannónia Szálló körültekintőbb őrzését kérte Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, miután tegnap tűz ütött ki az értékes műemléképületben – közölte az MTI-vel a város elöljárója. Szatmárnémeti jelképének számító, szecessziós belvárosi ingatlan tetőszerkezetében csaptak fel a lángok, 10-15 négyzetméteren keletkezett kár a fából készült tetőszerkezetben – mondta a polgármester.

A helyi sajtó beszámolója szerint több gerenda elégett, az okozott kár értéke kétezer lej körüli. A tűzoltók időben megfékezték a lángokat, és megállapították, hogy a tüzet egy eldobott cigarettacsikk okozhatta.

A szatmárnémeti Pannónia Szálló rekonstrukciója 2023 szeptemberében kezdődött el, a századfordulós magyar szecessziós építészet gyöngyszemének felújítása után modern szállodaként nyitja meg kapuit az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo márkája alatt, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében.

A Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc neves építészek tervei alapján készült, 1902-ben megnyílt szálló előbb Pannónia, majd Dacia néven fogadta a látogatókat.