Az elmúlt 24 órában több tucat online bejelentés érkezett a bukaresti első kerületi ügyészséghez, miután az ügyészek felhívást intéztek a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) Alfred Bulai professzor által zaklatott diákjaihoz, hogy vegyék fel a kapcsolatot a nyomozó hatósággal.

Ügyészségi források szerint az utóbbi 24 órában megnőtt a bejelentések száma, miután tegnap 10 email érkezett a megadott címre. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szóban forgó egyetem diáklányai küldték-e a bejelentéseket, vagy pedig olyan tanúk, akiknek információik vannak az Alfred Bulai által elkövetett visszaélésekről.

Az ügyészség biztosítja az érintetteket, hogy védelmet fog nyújtani számukra, és titokban tartja személyazonosságukat és magánéletüket.

Mint arról beszámoltunk, a fővárosi rendőrség hétfőn indított vizsgálatot a tanítványai szexuális zaklatásával vádolt Alfred Bulai professzor ügyében.

A Snoop.ro tényfeltáró portálon hétfőn közölt cikk szerint Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatta több tanítványát.