Intézkedéscsomagot fogad el mai ülésén a kormány azért, hogy megelőzzék a júniusi helyhatósági választások menetét megzavaró helyzetek megismétlődését, így például azt, hogy a szavazókörzeti elnököknek napokig kelljen várakozniuk a szavazatok leadásáért. Marcel Ciolacu miniszterelnök a kabinet ülése elején elmondta, a jogszabályok kidolgozásakor figyelembe vették a civil szervezetek javaslatait is.

A miniszterelnök azt is közölte, hogy a kormány 100-100 millió lejt utal ki a digitalizálásért felelős minisztériumnak és a környezetvédelmi tárcának. A költségvetés-kiegészítésre az országos helyreállítási tervben előirányzott reformok megvalósításához van szükség. Emlékeztetett, hogy az említett reformok megvalósításának határideje 2026 vége, és prioritást jelentenek Románia számára.

Marcel Ciolacu arról is beszélt, hogy a kormány ezentúl csak közvitára bocsátásuk után, az üzleti szféra és a civil szervezetek jóváhagyásával módosít az adóügyi szabályokon. A miniszterelnök szerint ez történik majd az “adóügyi személyi szám” esetleges bevezetésével is.