Már több mint 150 halálos áldozata van az Etiópia déli részén történt két földcsuszamlásnak, és a mentésen dolgozók szerint a halálos áldozatok száma tovább nőhet – közölte ma az etióp kormány szóvivője.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint az esőzések okozta első földcsuszamlás a Gofa közigazgatási régióban zúdult egy falura, míg a második azokat sodorta el, akik tegnap reggel a mentéshez gyülekeztek. A mentés tovább folyik, de nehéz terepen kutatnak az eltemetett testek után – mondta el a Reuters hírügynökségnek telefonon Markos Melese, Gofa régió katasztrófavédelmi vezetője. Hozzátette, hogy kisgyerekek és állapotos nők is voltak a halottak között – mondta el egy Kencho Shacha Gozdi körzetbeli illetékes hozzátéve, hogy legalább öt embert élve sikerült kiszabadítani a sárlavina alól. Gofa mintegy 450 kilométerre, megközelítőleg 10 órányi autóútra van Addisz-Abebától, Etiópia fővárosától.

A mintegy 120 millió lakosú, Afrika második legnépesebb országának számító Etiópiában júniusban kezdődött az esős évszak, és szeptemberben ér véget.