„Jobb pályán” mottóval ma kezdődik Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz a Tusványos. Idén 34 rendezvénysátorral, és több mint ötszáz programmal, ezer előadóval várják az érdeklődőket.

Az időszerű közéleti, politikai témák között egyebek mellett a béketeremtésről, a választási évről, és a magyar uniós elnökségről rendeznek kerekasztal- és pódiumbeszélgetéseket. Idén is megrendezik a péntek délelőtti nemzetpolitikai kerekasztalt a Kárpát-medencében működő magyar érdekvédelmi szervezetek és pártok vezetőinek részvételével.

A hagyományos szombat délelőtti politikai fórumon Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tart előadást, válaszolva a közönség kérdéseire is. Tusványoson idén is lesznek irodalmi, színházi események, a népzene és táncház iránt érdeklődőknek pedig a tavaly felavatott Kriza János Csűrben kínálnak hajnalig tartó programokat.

A 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hivatalos megnyitója holnap délelőtt lesz: ekkor kezdődnek a szakmai-közéleti programok.