Fokozott légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú, azaz sárga riasztást adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat tíz megyére. Szakemberek szerint ma déltől este 11 óráig Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Gorj, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi és Krassó-Szörény megyében viharokra lehet számítani.

A felhőszakadások nyomán négyzetméterenként 20-25 liter, elszigetelten akár 40 liternél nagyobb mennyiségű csapadék zúdulhat le, a szél 55-70 kilométer/órás sebességgel fújhat, és jégeső is várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hasonló jelenségek helyi jelleggel és mérsékeltebben ugyan de az ország más régióiban is előfordulhatnak a mai nap folyamán. 

Ugyanakkor újabb kánikulára figyelmeztető riasztásokat adtak ki pénteken a meteorológusok a Bánság, Erdély, Moldva, Dobrudzsa, a Körösvidék, Olténia és Munténia különböző térségeire, amely szombaton is érvényben marad. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken elsőfokú (sárga) hőségriasztás érvényes a Bánságban, Dobrudzsában, a Körösvidék déli, Erdély délnyugati, Moldva déli részében, és helyenként Olténiában és Munténiában. Ezekben a térségekben fokozott lesz a kellemetlen hőérzet, a nappali hőmérsékleti csúcsértékek 34 és 36 Celsius-fok között alakulnak, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Éjszaka nem hűl le 20 fok alá a levegő.

SRR