Erről biztosította Sebastian Burduja energiaügyi minisztert a Transelectrica és az Országos Energiadiszpécser Központ vezetősége.

A tárcavezető elmondása szerint a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy a fogyasztás minél nagyobb részét a hazai termelésből fedezzék, illetve hogy a villamosenergia-átviteli és -elosztó hálózatok rendben legyenek.

A miniszter szerint a tárcaközi bizottság ülésén az energiatermelés és -fogyasztás kérdését is megvitatták. Keresik a megoldásokat, amelyekkel növelhetik a termelést, különösen az esti csúcsidőszakban és elsősorban a vízerőművek révén. „Annak ellenére, hogy az idei az elmúlt évtized legszárazabb éve, a víztározókban kielégítő, 80% feletti a telítettség” – közölte a miniszter.

Mivel augusztus is különösen meleg hónapnak ígérkezik, és általában szeptember szintén száraz hónap, óvatosnak kell lennünk a tározók kapacitásának kihasználásában – mondta a miniszter hozzátéve, a Transelectrica elhalasztott néhány munkálatot a hálózaton annak érdekében, hogy az elosztórendszer maximálisan rendelkezésre álljon.