Összesen tíz belföldi és külföldi járatot törölt ma a légitársaság a repülőszemélyzet tagjainak átmeneti munkaképtelensége miatt.Ez kaotikus állapotokat eredményezett ma hajnalban az Otopeni repültőtéren, ahol az egyes járatokra várakoztak az utasok. 

A légitársaság közleménye szerint a nemzetközi légiközlekedési szabályoknak és a szigorú belső repülésbiztonsági szabályoknak megfelelően a szóban forgó járatok mindegyikét törölték, mivel a személyzet egy-egy tagja átmenetileg ‘repülésre alkalmatlannak’ nyilvánította magát. A vállalat közleményében azt írta, hogy példátlan helyzetet él át, és hogy alkalmazottai tegnap este óta dolgoznak a megoldásokon és az utasok oltalmának biztosításán.A légitársaság arról értesíti az érintett járatok utasait, hogy fel fogják venni velük a kapcsolatot az utazások átütemezse, illetve a jegyárak visszatéritése ügyében. 

Ezzel összefüggésben Sorin Grindeanu szállításügyi közlekedési miniszter felkérte a Tarom vezetőségét, hogy sürgősen dolgozzon ki egy hatékony átszervezési tervet a légitársaság működési kapacitásának biztosításáért.

Darvas Enikő/SRR