Árulás és újratervezés címmel írt Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek

Árulás és újratervezés címmel közöl véleménycikket a Magyar Nemzetben a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szerint „Európa válságban van. Eltűnőben a keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió. Európa gazdasági és politikai súlya csökken. Amit az európai emberek érzékelnek: béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás”.

(tovább…) Continue Reading

Közel három hetet késett a választás végeredménye

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerezte meg a magyar szervezetekre leadott voksok 94 százalékát, a Marcel Ciolacu miniszterelnök vezette Szociáldemokrata Párt (PSD) pedig négy év után visszahódította vezető szerepét a romániai önkormányzatokban – derült ki a június 9-i helyhatósági választások végeredményei szerint, melyek az óvások elbírálását követően váltak elérhetővé a központi választási bizottság (BEC) honlapján.

(tovább…) Continue Reading

A légiforgalom-irányítás hiányosságainak számlájára írja az elmúlt napok járatkéséseit a Wizz Air

A magyar légitársaság közleményében elnézést kért az okozott kellemetlenségért, de állítása szerint ez a probléma nem a vállalat hatásköre: a Wizz Air felkészült ara, hogy zavartalanul működjön, de „úgy tűnik, hogy a légi forgalom irányítási rendszere komoly problémákkal küzd idén nyáron”.

(tovább…) Continue Reading

A vöröseltolódás és az ökrünk szarva

Amikor Mátyás király néhány úr kíséretében vadászgatott, meglátott egy ökrökkel szántó parasztembert, akiben felismerte régi katonáját. Odament hozzá, és feltett neki néhány tréfás kérdést, amelyre az öreg ugyancsak rejtélyes huncutsággal válaszolt.

Continue Reading