Skip to content
- Astăzi are loc proba la Limba şi literatura română în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat 2020. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
- Cea de-a 11-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, desfăşurată pe durata a trei zile, s-a încheiat vineri seara cu concertul în aer liber al orchestrei de cameră a Filarmonicii de Stat din Satu Mare, urmat de proiecţia filmului A tanú (Martorul) de Péter Bacsó. Înaintea concertului, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca i-a felicitat pe organizatori şi le-a mulţumit pentru că au organizat acest şir de evenimente în condiţiile restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus. El a declarat: organizatorii au învins pandemia şi au dovedit că Zilele Culturale Maghiare este un adevărat brand al oraşului.
- Urmărim festivalul internațional de film documentar și drepturile omului One World Romania, organizat în București, în perioada 21-30 august 2020. În programul festivalului vor figura și patru filme maghiare, toate în secțiunea Din aproape în aproape. Unele dintre filme vor fi proiectate în curtea Institutului Balassi din București.
- Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu organizată o expoziţie itinerantă, de grup cu tematica „Artişti în izolare”. Artiștii care doresc să participe pot trimite poze cu lucrările până pe 31 august 2020 (pe email: sibiu@aios.ro). Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1-18 octombrie, în locații din Cisnădioara, Rășinari, Copșa Mică și Sibiu (Turnul Sfatului, Piața Mică).
- Primăria Sfântu Gheorghe îşi propune să organizeze mai multe evenimente publice în Parcul Memorial al Holocaustului din municipiu, inaugurat în urmă cu aproape şase ani în amintirea membrilor comunităţii evreieşti din judeţul Covasna, care au fost deportaţi şi au murit în lagărele naziste între anii 1944-1945. Primarul ANTAL Arpad a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că a avut o întâlnire la Sfântu Gheorghe cu preşedintele Asociaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer şi cu liderul obştii evreieşti din oraş, Herman Rosner, în cadrul căreia a reiterat dorinţa de a derula diverse proiecte comune în memoria concetăţenilor dispăruţi în condiţii dramatice.