• Interviu cu Balla Ede-Zsolt (sociolog si ecolog din Odorheiu Secuiesc). Tema abordata: din perspectiva unei ipotetice geografii sacrale cum arata si ce transmite raul Olt (in prezent cel mai regularizat rau din tara cu cele mai multe baraje construite)?
• Începând de miercuri, 3 iulie, în incinta localului Szimpla din centrul orașului Sfântu Gheorghe, va fi deschis un magazin care are la bază un concept simplu: zero deșeuri (mai puține ambalaje, mai multe produse ecologice). Printre produsele care vor putea fi găsite acolo se numără nucile de săpun, periuțele de dinți din bambus sau farfuriile comestibile, dar și paste, orez, cafea sau ceai, toate la vrac.
• Mâine începe ediţia a X-a a Zilelor HUNGARIKUM din Sibiu (4-7 iulie) care include și prezentarea lucrării ”Cărticica meseriei de bucătar”, o carte de bucate tipărită la Cluj în anul 1695, respectiv un concurs de gătit cu 3 categorii – gulyás tradiţional, – gulyás reinterpretat şi – orice preparat maghiar gătit la ceaun – la care s-au înscris peste 30 de participanţi.
• Ediţia din acest an a Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc, care va avea loc în perioada 7-14 iulie, va aduce un omagiu operei lui Johannes Kaioni, călugăr franciscan din secolul al XVII-lea. Anul 2019, în Transilvania, este an memorial “Kájoni”, dedicat memoriei lui Ioan Căianu, cu ocazia împlinirii a 390 de ani de la naşterea călugărului franciscan.