• Două muzee din Budapesta – Muzeul Literaturii „Petőfi”, respective Institutul şi Muzeul de Istorie Militară al Ministerului Apărării ungare – vor explora arheologic câmpul de luptă de la Sighişoara. Este vorba despre câmpul de luptă de la Albeşti, unde se presupune că şi-a predut viaţa poetul PETŐFI Sándor în data de 31 iulie 1849. Rezultatele cercetării vor fi prezentate în publicaţii şi expoziţii comune de către cele două muzee.
• Astăzi la Casa de cultură “Friedrich Schiller” din București va fi prezentată cartea „Un veac frământat. Germanii din România după 1918”. (ora 18:00). Coordonatorii volumului sunt: dr. Ottmar Trașcă și dr. Remus Gabriel Anghel. La prezentarea volumului partcicipă dr. Cosmin Budeancă, cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale și FDGR.
• Proiectul UDMR privind reorganizarea ANAF, aprobat de Comisia de buget a Camerei Deputaţilor. Proiectul prevede că vor fi desfiinţate cele 8 direcţii regionale şi vor fi înfiinţate la nivelul judeţelor.
• Interviu cu GALLÉ Róbert, cercetator principal în cadrul Centrului Ecologic de Cercetare al Academiei Științifice Maghiare, despre păianjeni și despre rostul acestora în casele și grădinile noastre.
• Reportaj despre expoziția apicolă din Arad desfășurată în weekendul trecut.
• Astăzi, 27 februarie, este utima zi până când poate fi vizitată, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia, expoziţia ”Anatomia războiului”semnată de artistului plastic Részegh Botond.
• Până astăzi, 27 februarie, se pot prezenta la Biserica Sf. Cruce din Miercurea Ciuc enoriaşii care nu dispun de legătură internet şi doresc să participe la misa Papei Francisc de la Şumuleu Ciuc. Înscrierile online a participanţilor la adunare sunt preconizate a începe în luna martie.
• Audierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European: Laura Codruţa Kovesi a obţinut ieri seară cele mai multe voturi, 12, în Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European. Votul Comisiei CONT, care a fost unul secret, are rol consultativ. Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) îşi va exprima astăzi votul, de asemenea secret, pentru a stabili ordinea candidaţilor. Propunerea celor două comisii va fi apoi trimisă Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui PE, Antonio Tajani.