Skip to content
- Astazi la Deva se desfasoara o conferinţă de presă susţinută de parlamentarul european Iuliu Winkler – ora 11:00, la sediul UDMR.
- Astazi la Covasna se desfasoara deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Bursei şi Forumului Turismului Balnear din România, organizată de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România.
- Maine la Oradea: Ziua Dramei Maghiare va fi marcată de Teatrul Szigligeti care va prezenta premiera tragicomediei „Beznă de mină”, de Csaba Székely, în regia actorului orădean István Hunyadi – ora 19:00, în sala Studioului Szigligeti.
- Parcul Naţional Hortobágy şi Societatea Carpatină Ardeleană (EKE), cu sediul central la Satu Mare, vor realiza bazele managementului conservării naturii şi ale dezvoltării infrastructurii din ariile protejate de-a lungul râului Tur. Proiectul comun are un buget total de 643,7 mii de euro şi este finanţat prin programul Interreg V-A România-Ungaria.
- Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a autorizat, din nou, funcţionarea filialei româneşti de distribuţie en-gros a companiei ungare Richter, Pharmafarm S.A., a anunţat compania maghiară. Pharmafarm deţine şase depozite regionale şi colaborează strâns cu reţeaua de farmacii a societăţii-mamă.
- În perioada 21-27 septembrie, va avea loc în Sfântu Gheorghe cea de 4-a ediţie a evenimentului Arhitectura.6 care este un eveniment bienal de arhitectură al județelor BV, CV, HR, MS, SB și Vâlcea, finanțat din Timbrul Arhitecturii. Evenimentul prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani în cele 6 județe organizatoare.
- Autorităţile covăsnene au luat decizia de a amâna cu aproape o lună festival gastronomic „Parada cârnaţilor”, din cauza pestei porcine.
- Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna va lansa, până la sfârşitul acestui an, o hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, în care se vor regăsi ofertele gastronomice ale localurilor şi restaurantelor din zonă.
- Ungaria cheltuieşte în sfera culturii, a timpului liber şi religiei mai mult ca oricare altă ţară UE. Conform datelor Serviciului de Statistică al UE „Eurostat”, cheltuielile de stat în această sferă se ridică la 3,3% din PIB-ul Ungariei, în timp ce restul ţărilor UE cheltuiesc în medie 1% din PIB. Pe locul al doilea după Ungaria se află Estonia (cu 2,1% din PIB), iar pe locul al treilea se situează Croaţia şi Danemarca (cu câte 1,8% din PIB).