Skip to content
- În cadrul seriei de evenimente prilejuite de Zilele Sfântul Gheorghe din municipiul Sf. Gheorghe, astăzi mai multe evenimente culturale. Literatura vorbită: criticul literar Adrian Lăcătuş de vorbă cu scriitoarea şi poeta Simona Popescu din Bucure?ti, Teatrului ?Andrei Mure?anu? din Sfântu Gheorghe prezintă premiera spectacolului O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale în regia lui Cristian Ban, iar Teatrului Maghiar de Stat ?Csiky Gergely? din Timi?oara prezintă musicalul Hair în regia lui Puskás Zoltán. Spectacolul este titrat în limba română. Cea de-a 26-a ediţie a Zilelor Sfântul Gheorghe se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni oferind în 40 de loca?ii 300 de programe.
- Preşedinţii Consiliilor judeţene Harghita şi Suceava au căzut de comun acord pentru realizarea drumului de legătură între cele două judeţe prin Munţii Călimani. În judeţul Harghita mai sunt necesare asfaltarea a 5 km de drum de la Bilbor la limita de judeţ, iar din spre Suceava trebuie modernizate 8 km de drum de la Dorna Arini la limita judeţului. Prin acest drum în lungime totală de 68 km s-ar scurta distanţa dintre Topliţa şi Vatra Dornei cu aproape 90 de km.
- Cinci copii au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu diagnosticul de rujeolă, iar unul din ei a fost transportat la Bucureşti, starea sa fiind gravă. Nici unul din cei 5 copii nu fusese vaccinat. Din cauza creşterii numărului de cazuri de rujeolă au fost interzise vizitele la secţiile de copii şi boli infecţioase de la Spitalul din Miercurea Ciuc. Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 21.04.2017 este 4881. Au fost înregistrate 22 decese. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de jude?
- La Primăria Odorheiu Secuiesc mai mulţi angajaţi au venit ieri la serviciu în port popular secuiesc, ca urmare a faptului, că în 2015, la iniţiativa Ungariei 24 aprilie a fost declarată Ziua portului popular. În ultimii ani mai multe organizaţii din întregul bazin Carpatin s-a alăturat acestei iniţiative şi au arătat lumii, costumele populare pot fi purtate şi în afara ocaziilor festive. Tot în anul 2015 a fost promulgată şi Legea privind instituirea Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România, care este sărbătorită în a doua duminică din luna mai.